Özellikle lojistik alanında ağır yük taşımacılığı gibi hizmetlere ihtiyaç duyan şahıslar tarafından sık sorulan sorular arasında yer alan lowbed taşımacılığı sorusuna çeşitli şekillerde yanıtlar verilebilir. Genel olarak taşınması zorlayıcı ve ağır yüklerin lojistik süreçleri ile ilgilenen lowbed taşımacılığı yoğun olarak tercih edilen bir lojistik yöntemi olarak değerlendirilir. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda da Proje ve Lowbed taşımacılığı başlığı dahilinde sanayi ürünleri, hammaddeler ve benzeri materyallerin taşınması gibi hizmetlere odaklanıldığını söylemek doğru olacaktır.

Lowbed Taşımacılığı Yapan Firmalar

Lowbed taşıacılığı yapan firmalar arasında özellikle uluslararası düzeyde lojistik ve hizmet ağına sahip olan firmalar dikkat çekerler. Proje ve ağır yük taşımacılığı daha çok uluslararası ticaret süreçlerinde ve uzun mesafe birimlerinde kullanılan bir yöntem olduğundan ağır yük taşımacılığı yapan firmalar için uluslararası lojistik ağı gibi yapılara dahil olmak büyük bir avantaj teşkil eder. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda da lowbed ağır taşımacılık hizmetinin daha çok uluslararası piyasalara yönelik bir servis olduğunu söylemek de doğru olacaktır.

Lowped Ağır Yük Taşımacılığı Hangi İş Süreçlerinde Tercih Edilebilir?

Yukarıda da detaylı anlattığımız üzere lowped ağır yük nakliyesi genel olarak endüstriyel hammaddelerin taşınması süreçlerinde değerlendirilen bir işlem olarak öne çıkarlar. Bu bağlamda lowped ağır yük taşımacılığı gibi hizmetlere genel olarak uluslararası ticaret operasyonları yöneten şirketler dahil olurlar. Ülkeler arasındaki karayolu taşımacılığı ya da denizyolu lojistiği gibi araçları kullanan ve hammaddelerin dağıtımının uluslararası lojistik ağı üzerinden yapılması gibi iş süreçlerinde bu gibi lojistik servisler tercih edilebilir.

Proje Taşımacılığı Nedir?

Ağır yük taşımacılığı ile alakalı arama yapan kullanıcıların çoğu aynı zamanda Proje taşımacılığı nedir gibi teknik lojistik terimlere odaklanan da aramalar yapmaktadır. Bu bağlamda bir endüstriyel lojistik yöntemi olarak değerlendirilen proje taşımacılığı adından da anlaşılacağı üzere, kapsamlı endüstriyel projelerin devamlılığı açısından önemli olan donanımların sevkiyat süreçlerinde değerlendirilen bir lojistik hizmet olarak değerlendirilir. Bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda proje taşımacılığı da özellikle karayolu lojistiği ya da deniz yolu ulaşımı gibi kanallar kullanılarak uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bir operasyon olarak tanımlanabilir.

Gabari Dışı Taşımacılık

Gabari dışı taşımacılık geleneksel lojistik yöntemleri ya da araçlarının yetersiz olduğu durumlarda ağır yük nakliyesi için kullanılan bir yöntem olarak değerlendirilir. Gabari dışı taşımacılık yöntemi kapsamında, taşıma projesine dair güzergahlar ve rotalar kapsamlı teknolojiler kullanılarak belirlenir. Tüm bunların yanı sıra kullanılacak olan ekipmanların da taşıma sürecini kolaylaştıracak ve süreç dahilindeki iş yükünü hafifletecek nitelikte olması da oldukça önemli bir etken olarak öne çıkar. Aynı şeklide, teknolojik olanakların verimli kullanımı gibi kriterlerin haricinde uluslararası mobiliteyi arttıracak prosedürlerin takibi gibi yasal işlemler de gabari taşımacılık hizmetlerinin parçası olarak değerlendirilir.

Sal Kasa Taşımacılık

Sal kasa taşımacılığı da gabari dışı servisi ile benzer olarak standart lojistik yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda tercih edilen ağır yük taşımacılığı hizmeti olarak öne çıkar. Verimliliği arttıracak teknolojilerin ve uzman ekiplerin iş birliği içerisinde çalışacağı bir lojistik kültürünü teşvik eden sal kasa taşımacılık yöntemi kısa süre içerisinde ağır yüklerin uzan mesafelere transferini mümkün kılar. Özellikle ağır iş makinesi taşımacılığı gibi ekstrem boyuttaki nesnelerin ya da ekipmanların farklı lokasyonlara aktarılması gibi iş süreçlerinde sal kasa tırlar ve benzeri araçların kullanımı oldukça yaygındır.

Enerji Santralleri ve Makine Aksanları Taşımacılığı

Lowbed taşımacılık genel anlamda alternatif lojistik yöntemlerinin harmanlandığı bir yaklaşım olarak öne çıkar. Özellikle ağır yük taşımacılığı ve proje taşımacılığı gibi spesifik iş ihtiyaçlarında değerlendirilen yöntemleri kapsayan lowbed taşımacılık hizmetleri, enerji santrali donanımları gibi araçların taşınması amacıyla da tercih edilir. Aynı şekilde makine parçaları ya da aksanları gibi endüstriyel parçaların hasarsız ve hızlı bir şekilde hedef lokasyonlara iletilmesi işlevi amacıyla da lowbed taşımacılığı firmalar tarafından sık sık tercih edilen bir yöntem olarak öne çıkar.

 

Uluslararası Nakliye Çözümlerimize Göz Atın!

Proje Taşımacılığını Kimler Yapar?
Karayolu Taşımacılığı
Denizyolu Taşımacılığı
Almanya Nakliye
İngiltere Nakliye
Fransa Nakliye
Hollanda Nakliye
İtalya Nakliye
Amerika Nakliye
Kanada Nakliye
Dubai Nakliye

 

0216 305 07 07